Lasten purjehdus- ja veneilykoulu

EPS järjestää erittäin suosittuja lasten purjehdus- ja veneilykursseja koulujen kesäloman aikana Nuottaniemessä. Kurssit purjehditaan seuran optimisti- ja Zoom8-jollilla ja veneilyosuudessa käytetään seuran moottorivenekalustoa. Kurssit toimivat mainiosti työpäivän mittaisina alku- ja loppukesän harrastuksina.

Kurssin jälkeen toivotamme kaikki tervetulleiksi jatkamaan harrastusta seuran valmennusryhmässä! Voit osallistua heti sini-vihreän ryhmän viikkoharjoituksiin koko loppukauden ajan lokakuuhun asti.

Kenelle

Kursssit on tarkoitettu  7–13-vuotiaille. Osallistujien tulee osata uida, sillä jollapurjehduksessa kaatuminen kuuluu asiaan. Uimataitoiseksi katsotaan lapsi, joka pystyy uimaan 25 metriä uimahallissa.
Nuorten ja aikuisten kurssitarjonta on täällä.

Mitä opit

Kurssin aikana opit purjehduksen alkeet, kuten laittamaan veneen purjehduskuntoon, lähdön rannasta, purjehduksen perustaidot sekä palaamisen rantaan. Opit käyttämään peräsintä ohjaamiseen ja skuuttia purjeen säätämiseen, tekemään vastakäännöksen (venda) ja myötäkäännöksen (jiippi), kryssimään ja lenssaamaan.

Kurssin veneilyosiossa käydään läpi merenkulun ja meriturvallisuuden perusasioita, kuten merimerkkien tunnistamista, niiden mukaan ohjailua sekä veneilijän taitoja (kuten tärkeimmät veneilijän solmut). Purjehdustaitojen lisäksi kurssi tarjoaakin lapsille myös laajemmat taidot turvalliseen vesillä liikkumiseen.

Purjehduksen perusteita opetellaan vesillä hauskojen harjoitusten avulla, kuten temppurata tai sienihippa. Jollan käsittelyn oppii kuin huomaamatta, ja pian vene pysyykin pienen kipparin hallinnassa. Harjoituksia tehdään rannassa, tehtäväradoilla, luokkahuoneessa ja tietysti vesillä. Sään salliessa ja jos mieli tekee, voit myös kokeilla jollan kaatamista vesillä ja siihen uudelleen kiipeämistä.

Päivämäärät ja hinnat

Viikon pituisen kurssin hinta (ma-pe): 245 €
Kurssit on pidetty, ensi kesänä jatketaan!

Kurssin hinta sisältää alv 10%.

Kurssille ilmoittaudutaan täyttämällä ilmoittautumistiedot ja maksamalla kurssimaksu Holvi.com:issa.

Mitä tapahtuu

Aloitamme klo 8.30 ja lopetamme klo 16.30. Vesiltä tullaan viimeistään klo 16 mennessä. Keskellä päivää pidetään lounastauko, kevyt lounas kuuluu kurssin hintaan. Iltapäiväksi kannattaa pakata omat eväät mukaan.

Kullakin kurssilla on 3–5 ohjaajaa, osallistujamäärästä riippuen.
EPSin ohjaajat on kaikki koulutettu turvallisuuteen. Kaikilla on SPV:n veneilijätutkinto.

Purjehduskoulun osallistujat tapaturmavakuutetaan järjestäjän puolesta. Mahdollisesta varustevakuutuksesta esim. puhelinta varten tulee huolehtia itse.

Lisätietoja:
Päävalmentaja, purjehduskoulun rehtori Harri Kokko
harri.kokko [at] espoonpursiseura.fi

Lasten Purjehduskoulun toimitusehdot:

Lasten Purjehduskoulun järjestäjänä toimii Espoon Pursiseura ry (Y-tunnus: 1015253-4), myöhemmin EPS. Purjehduskouluun ilmoittautuminen tapahtuu täyttämällä maksun yhteydessä ilmoittautumislomake ja maksamalla kurssimaksu. Ilmoittautumisesta ja maksusta tulee vahvistus sähköpostiin. Ilmoittautuminen on sitova. Alaikäisen kurssilaisen puolesta ilmoittautumisen tekee huoltaja, ja hän on vastuussa ilmoittautumisesta, tietojen oikeellisuudesta ja maksuista. Kurssilaiselta edellytetään uimataitoa. Mahdollisista sairauksista, vammoista tai muista koulutukseen ja osallistumiseen vaikuttavista seikoista tulee neuvotella Purjehduskoulun vastuuhenkilön kanssa ennen ilmoittautumista.

Purjehduskoululaisille tarjotaan EPS:n puolesta käyttöön jolla ja pelastusliivit, keliin sopiva vaatetus tulee olla osallistujalla omasta takaa, myös sadekelin varalle. Pääsääntöisesti purjehduskoululaiset ovat vesillä jokaisena kurssipäivänä. Mikäli sääolosuhteiden vuoksi se ei ole mahdollista, järjestetään maissa kurssiohjelmaa tukevaa toimintaa.

Ilmoittautumisen peruuttaminen ja muuttaminen:

Peruuttaminen tulee tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua, peruutusmaksu on tällöin 100 euroa. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista ei palauteta kurssimaksua. Kurssin vaihtaminen toiseen kurssiin on mahdollista, jos kursseilla on tilaa. Pyyntö vaihtamisesta tulee tehdä kaksi viikkoa ennen kurssia sähköpostilla Purjehduskoulun vastuuhenkilölle purjehduskoulu@espoonpursiseura.fi. Purjehduskoulun kurssi toteutetaan, jos kurssille ilmoittautuu ilmoitettu vähimmäismäärä. Purjehduskoululaiset on ryhmävakuutettu (tapaturmavakuutus) Espoon Pursiseuran puolesta.