Junioreille ja aikuisille

Tarjoamme jolla- ja kevytvenetoimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Purjehtijan polku alkaa lasten purjehduskoulusta. Jollapurjehtijat kasvavat Optimistijollaan, Zoomiin, E-jollaan ja Laseriin. Vaikka jollakoulu olisikin jäänyt lapsena väliin, voi vielä myöhemminkin tulla mukaan kevytvenepurjehduksen alkeiskurssille ja jatkaa Laser-ryhmässä iästä riippumatta.

EPS:n kaikissa ryhmissä tärkein tavoite on kuitenkin viihtyä mukavan harrastuksen parissa sekä pitää hauskaa. EPSille on myös helppo tulla: metrolla Matinkylään ja bussilla Nuottatien risteykseen. Kaupunkipyörien asema on myös ihan Nuottatien risteyksessä. Pysäköintitilaa löytyy toimintakeskuksen takana.

Lasten purjehduskoulu

Lasten Purjehduskoulu EPS järjestää erittäin suosittuja lasten purjehduskursseja koulujen kesäloman aikana Nuottaniemessä. Kurssit purjehditaan seuran optimisti- ja Zoom8-jollilla.
Kurssin aikana opit laittamaan veneen purjehduskuntoon, lähdön rannasta, purjehduksen perusteet ja palaamisen rantaan. Opit käyttämään peräsintä ohjaamiseen ja skuuttia purjeen säätämiseen, tekemään vastakäännöksen (venda) ja myötäkäännöksen (jiippi), kryssimään ja lenssaamaan. Lisäksi käydään läpi merenkulun perusasioita, kuten merimerkkien tunnistamista ja niiden merkityksiä.

Lue lisää

Valmennusryhmät

EPS tarjoaa monitasoista purjehdusvalmennusta. Osa ryhmistä harjoittelee tavoitteellisemmin sekä tavoittelee menestystä kilpailuissa, ja osa ryhmistä vasta opettelee vesillä olemisen ja purjehduksen alkeita.

 

 

 

Optimisti

Optimistijollassa on kolme erilaista harjoitteluryhmää. Optimistijollaa voivat purjehtia noin 7–15-vuotiaat.

Lue lisää

Zoom8

EPS:n Zoom8-ryhmä sopii kaikille optarista uloskasvaneille 12–18-vuotiaille purjehtijoille, jotka haluavat harrastaa purjehdusta.

Lue lisää

E-jolla

E-jolla on jatkoluokka kaikille yli 50 kg painoisille purjehtijoille.

Lue lisää

Laser

Laser-harrasteryhmä sopii kaikille, jotka haluavat purjehtia kevytveneellä.

Lue lisää

Miten mukaan toimintaan?

Ota yhteyttä joukkueenjohtajiin, joiden yhteystiedot ovat kunkin veneluokan omalla sivulla.  Päävalmentaja Leo Tykkyläinen (leo.tykkylainen [at] espoonpursiseura.fi) neuvoo myös lisää.

Venekalusto

Meillä on optimisti- ja Zoom8-jollia varsinkin purjehdusuran alkumetrejä ottaville lapsille ja nuorille, jotta lajiin mukaan tuleminen olisi helppoa ja edullista. Näin perheiden ei heti tarvitse ostaa omaa jollaa. Seuran laserit ovat valmennusryhmän yhteiskäytössä viikkoharjoituksissa kalustomaksua vastaan. Luokkia, joissa on seuralla jollia vähemmän kuin on jollan tarvitsijoita, kierrätämme jollia osallistuijien kesken harjoituksissa.  606-veneitä käytetään purjehduskursseilla. E-jollailijat purjehtivat omilla veneillään.

Valmennus- ja turvaveneitä seuralla on useita. Seura kouluttaa valmentajat ja ohjaajat veneilykurssein vastuullisiksi veneilijöiksi. Vain kurssin hyväksytysti läpäisseet valmentajat saavat käyttää veneitä, joissa on yli 15kw-tehoinen moottori. Kalustoa  ylläpidetään ja kunnostetaan talkooperiaatteella. Jokaiselle toimintaryhmälle tulee kesän aikana maltillisesti erilaisia talkootehtäviä. Oman jollan säilyttäminen EPSillä edellyttää juniori- tai miehistöjäsenyyttä ja jollan kenttämaksun maksamista.

Eettiset säännöt

Edustaessani Espoon Pursiseuraa sitoudun noudattamaan yhteisiä eettisiä sääntöjä, jotka koskevat seuran  juniori- ja kevytvenetoiminnassa valmentajia, toimihenkilöitä, seuran jäseniä, purjehtijoita, valmennusryhmän jäseniä, vanhempia ja muita toiminnassa mukana olevia.

Positiivinen asenne

Lisään omalla positiivisella asenteellani yhteisön hyvinvointia.

Luottamus

Kunnioitan yhteisön jäsenten luottamusta ja oikeuksia samalla kun olen avoin ja rehellinen.

Muiden kunnioittaminen

Puhun arvostavasti muista ihmisistä, seuroista ja yhteistyökumppaneista. Arvostan muita riippumatta heidän taitotasostaan.

Tasa-arvo

Kohtelen kaikkia tasa-arvoisesti syrjimättä ketään iän, sukupuolen, ihonvärin, seksuaalisen suuntautumisen, äidinkielen, kielen, uskonnon, poliittisen tai muun mielipiteen, perhesuhteiden tai aseman perusteella.

Esimerkkinä muille

En kiusaa ketään sanallisesti, fyysisesti, netin tai puhelimen välityksellä.
En käytä huumoria tekosyynä muiden nolaamiseen.
Vältän seksuaalisvivahteisiä eleitä ja puheita sekä fyysistä kosketusta. Kosketus edellyttää toisen lupaa.

Netiketti

Huomioin käytökseni sosiaalisessa mediassa ja sen vaikutuksen yhteisön muihin jäseniin, nuoriin sekä aikuisiin.

Turvallisuus

Huolehdin turvallisuudesta.
Varmistan, että valmennuksessa ja oheistoiminnassa huomioidaan osallistujien ikä, taitotaso ja kokemus.
Noudatan valmentajan antamia ohjeita.

Terveelliset elämäntavat

En tupakoi enkä käytä päihteitä ollesssani nuorten keskuudessa.