Saaripaikat

EPSillä on käytössää kaksi saaripaikkaa. EPSin oma retkisatama Epsnääs sijaitsee noin 11 mailin päässä kotisatamasta Kirkkonummella. Erittäin suojaisassa satamalahdessa on laituri ja peräpoijut. Lisäksi epsiläisläisillä on käyttöoikeus Meritie ry:n Merivalkama-saaritukikohtaan Inkoon saaristossa noin 34 mailin päässä. Vastaavasti Meritie ry:n jäsenet saavat käyttää Epsnääsiä. Merivalkamassa on paljon laituritilaa, maasähkö, mökki, grilli ja sauna. Kumpikin seura ylläpitää omaa saaripaikkaansa. Juhannuksena ja  muinaistulien viikonloppuna elokuussa molemmat saaripaikat ovat vain omien jäsenten käytössä.   Sekä Epsnääsiin että Merivalkamaan pääsee jopa 2.5 m syväyksellä.

Epsnääs

Seuramme jäsenillä on käytössä retkisatama Epsnääs.

Retkisatama sijaitsee suojaisassa poukamassa Porkkalanniemen itäpuolella. Tarkemmat lähestymiskartat löydät jäsenosiosta.

Satamassa on tukeva laituri peräpoijuin, puuceet, puuvaja, grillauspaikka ja ruokailupöydät katoksen alla. Käytettävissä on myös soutuvene. Satamassa ei ole jätehuoltoa.

Grillausta varten on vajassa polttopuita. Mitään maastosta löytyviä tai kasvavia puita ei saa käyttää. Tulen käyttö on sallittu vain grillauspaikalla, ja sen suhteen on käytettävä erityistä varovaisuutta.

Kävijöiden toivotaan merkitsevän käyntinsä laiturin vierestä löytyvään vieraskirjaan.

Merivalkama

EPS on sopinut Meritie Ry:n kanssa saaripaikkojen yhteiskäytöstä. Meritieläiset saavat käyttää Epsnääsiä ja epsiläiset Meritien Merivalkama-saaripaikkaa Inkoossa. Paikkojen käyttö edellyttää, että vene on rekisteröity EPSiin tai Meritiehen, mikä osoitetaan perälipulla, tai veneessä on mukana EPSin tai Meritien jäsen, ja vastaavan seuran viiri on nostettuna.

Saarella on kolme laituria, mökki, sauna, grillikatos, uimalaituri ja puucee ja maasähkö.