Uutiset

E-jolla Ranking 1 & Karsinta 2, NJK

16.05.2021

EPS Akatemian purjehtijat avasivat kilpailukauden NJK:n Vårregattassa, 15.-16.5.2021

Viikonlopun ajaksi oli luvattu erinomaista purjehdussäätä ja lauantaina purjehdittiinkin aurinkoisessa itätuulessa. Lauttasaaren ja Melkin välistä puhaltanut tuuli oli hieman vaihtelevaa, mutta EPS Akatemian Oskari Laurila, Aleksi Saarni sekä Lars Habermacher purjehtivat tyylikkäästi kärkisijoilla.

Päivän mittaan oikeaa laita suosinut itätuuli hieman keveni ja muutti viimeisen lähdön taktiikkaa, jonka parhaiten otti haltuun Oskari, napaten ensimmäisen lähtövoittonsa E-jollissa. Sunnuntaihin lähdettiinkin Oskarin johtaessa fliittiä.

Sunnuntaina tuuli oli kääntynyt lounaaseen ja luvassa oli täydellistä purjehdussäätä. Kisa-alueelle purjehdittaessa taivas kuitenkin kasteli purjehtijat perinteisellä sadekuurolla, mutta se ei menoa haitannut.
Tuulen puhaltaessa noin 5-7 m/s ja vapaan pumppauksen siivittämänä Aleksi ja Oskari purjehtivat päivän ensimmäisestä lähdöstä kaksoisvoiton. Seuraavan lähtövoiton otti nimiinsä EMK:n Julius Donner ja kilpailun voitto tultaisiin ratkaisemaan viimeisessä lähdössä Oskarin, Aleksin ja Juliuksen kesken. Sumun seasta puhaltanut tuuli voimistui ja viimeisestä lähdöstä oli tulossa jännitysnäytelmä. Kaksi yleistä takaisinkutsua ja mustan lipun lähtö varmisti jännityksen alusta asti.

Julius ja Aleksi kiersivät ylämerkin perätysten Oskarin saapuessa merkille viidentenä. Alamerkille saavuttaessa tilanne oli tiivistynyt järjestyksen ollessa Julius, Aleksi, Oskari. Toisella kryssillä taisteltiin tiukasti, mutta viimeiselle ylämerkille saavuttiin samoilla sijoilla. Viimeisellä myötätuuliosuudella käytiin tiukkaa taistelua, mutta lopulta regatan voitto meni pisteen erolla EMK:n Julius Donnerille, toiseksi tulleeseen Oskari Laurilaan nähden, joka puolestaan kahden pisteen erolla voitti Aleksi Saarnin. Loistavan viimeisen lähdön ja eritoten viimeisen myötätuuliosuuden ansiosta EPS Akatemian Lars Habermacher nosti itsensä lopputuloksissa neljänneksi, täydentäen Akatemian hienon kauden avauksen.

Tästä on loistava jatkaa kohti tulevan viikonlopun karsintasarjan päätöskilpailua, joka kilpaillaan Rysäkarin kotivesillä 22.-23.5.2021

NJK Karsinta 2 & Ranking 1 tulokset:
1. Julius Donner, EMK
2. Oskari Laurila, EPS Akatemia
3. Aleksi Saarni, EPS Akatemia (HSK)
4. Lars Habermacher, EPS Akatemia (HSK)
5. Jaakko Haataja, MP
24. Erik Huhtiniemi, EPS

Tulokset: https://manage2sail.com/fi-FI/event/ca82bcb8-ad97-4c0e-9434-43400a264936#!/results?classId=ee95fcd9-a650-4ea7-ba28-14ef2599c9da